Det er en fordel at have følgende oplysninger og dokumenter klar, når du udfylder ansøgningen:
Dokumentation for årsindkomst
Aktuel indkomst for hvert husstandsmedlem
Oversigt over alle konti for hvert husstandsmedlem
Lejekontrakt fra boligselskab/udlejer.
Kilde: borger.dk 04/02-2025
Boligstøtte er i udgangspunktet en mulighed for alle, der lejer en bolig.
Det er et kriterie, at din lejebolig har eget køkken, og at du bor fast i boligen.
Husstandsmedlemmer er en del af din boligstøttesag. Det betyder, at deres indkomst tæller med i beregningen, hvis de er over 18 år. Husstandsmedlemmer, som er over 18 år, hæfter også for eventuel boligstøttegæld.
Hustandsmedlemmer er:
bofælle (sambo)
god ven
ægtefælle
samlever
kæreste
dit barn/barnebarn.
Kilde: borger.dk 04/02-2025
Udgifter (venstre side)
• Udgifterne er lavet i forskellige kategorier som husleje, varme, el osv. (tilføj/fjern så den er tilpasset dine behov)
• De er opdelt efter, om de betales månedligt (Pr. mnd.), kvartalsvis (Pr. kvartal), halvårligt (Pr. 1/2 år) eller årligt (Pr. år).
• Der er allerede angivet nogle udgifter, som et eksempel:
• Husleje: 2.000 kr./måned
• Varme: 1.000 kr./kvartal
• El: 3.000 kr./halvår
• Indboforsikring: 300 kr./år
• Budgettet inkluderer også en post som hedder buffer hvilket kan bruges til at have noget stående, hvis man skal i byen eller liiige skal i H&M.
Samlet udgift pr. måned: 2.775 kr. (eksempel)
(Beløbet, der skal sættes til side hver måned for at dække faste udgifter, inklusive kvartalsvise, halvårlige og årlige udgifter fordelt ud på måneder.)
Fordeling af udgifter (øverste højre side)
• En dropdown-menu (med tallet “1” valgt) angiver, hvor mange personer udgifterne skal deles mellem.
• Da kun 1 person er valgt, er de månedlige udgifter pr. person 2.775 kr.
• Hvis der fx var 2 personer, ville beløbet blive halveret osv.
Indtægter (højre side)
• Indtægterne inkluderer tre kategorier:
• SU: 5.148 kr./måned
• Løn: 0 kr. (ingen angivet lønindtægt)
• Ekstra: 0 kr. (ingen anden indkomst angivet)
• Samlet indtægt: 5.148 kr./måned
Tilbage efter udgifter
• Efter at have betalt alle faste udgifter (2.775 kr.), er der 2.373 kr. tilbage pr. måned.
• 20% af dette beløb går til opsparing: 474,6 kr. (den %-vise del kan ændres fra 0,20 som den er nu til den % sats man ønsker).
Tryk på de forskellige links for at tilgå dem.
Hjemmeboende
Du er hjemmeboende hvis:
du i folkeregisteret står tilmeldt samme adresse som den ene eller begge dine forældre
du, ud over ferier, søn- og helligdage, jævnligt bor hos den ene eller begge dine forældre – uanset, hvilken adresse du står tilmeldt i folkeregistret
Udeboende
Du er udeboende hvis:
du ikke bor hos dine forældre, og du ikke i folkeregistret står tilmeldt samme adresse som den ene eller begge dine forældre
du bor på en kostskole, skolehjem eller lignende. Dette gælder også selv om du har folkeregisteradresse hos den ene eller begge dine forældre
du bor i udlandet (med mindre du bor hos den ene eller begge dine forældre i udlandet)
du er på studieophold i udlandet og ikke bor hos den ene eller begge dine forældre, mens du er på studieophold i udlandet
du er fyldt 20 år og har samme folkeregisteradresse som den ene eller begge dine forældre, men det er dine forældre, som er tilmeldt din folkeregisteradresse
Udeboende 18-19 år
Er du 18 eller 19 år og går på en ungdomsuddannelse, kan du normalt kun få satsen for hjemmeboende SU - også selv om du er flyttet hjemmefra. I visse tilfælde kan du dog godkendes til at få satsen til udeboende.
Du skal selv søge om at få udeboendesatsen i minSU i SU-ansøgningen eller i funktionen ”Oplys særlige bopælsforhold” under ”Ret din SU”. I minSU får du et skema, som du skal udskrive, udfylde og aflevere på dit uddannelsessted. Du kan også finde skemaet under "Hjælp" i minSU.
For at blive godkendt til at få satsen til udeboende, når du er 18 eller 19 år, skal du opfylde mindst en af følgende betingelser (samt være udeboende):
Den normale transportvej er 20 kilometer eller mere mellem dit uddannelsessted og dine forældres bopæl
Transporttiden (med offentlige transportmidler) mellem dit uddannelsessted og dine forældres bopæl er på mere end 75 minutter. Ventetid mellem de forskellige offentlige transportmidler tæller med i de 75 minutter. Det er kun transporttiden den ene vej og ikke den daglige transporttid frem og tilbage
Du kan ikke længere bo hjemme på grund af ganske særlige forhold i hjemmet (for eksempel meget trange boligforhold eller langvarig sygdom)
Læs mere her.
SKAT kan være uoverskuelig og for nogen en skræmmende ting, men hvis du bruger tid på at sætte dig ind i din forskudsopgørelse og årsopgørelsen, så vil du kunne sikre dig, at du får det korrekte udbetalt og om du har mulighed for at få nogen penge tilbage.
s
Indbo
Ulykke
Ansvars
Sundheds
Har du husket alt til dit nye hjem?
Vil du gerne have den printet, så ligger de nede i UNV lokalet.
På vej.
Læs mere om de forskellige symboler her.
OBS. Ved symboler med streg under skålen handler det i lige så høj grad om at være opmærksom på den vægt, du har i maskinen. Hvis du vasker på et skåneprogram, men fylder 10 kg tøj i, så er der stor sandsynlighed for, at skåneprogrammet ikke virker.
Tyngden i maskinen kan nemlig komme til at skabe friktion, og så risikerer du at strik, uld osv. krymper - på trods af, at du har valgt det 'rigtige' program.